FacebookTwitterLinkedIn

Serialul realizat după rețeta seriei despre publicitatea din anii ’60 „Mad Men”, apreciat de publicul și critica din SUA unde a avut premiera în iunie 2014, urmărește concurenţa dintre companiile mici şi giganții pieței din industria computerelor, exploatarea lacunelor legislative, spionajul şi furtul de idei și proiecte.

Acţiunea din „Halt and Catch Fire” are loc la un an după ce IBM a lansat primul său produs major – computerul personal IBM, prilej cu care pe prima pagină a Business Week apare titlul istoric: „Computere Personale: Iar câştigătorul este….IBM”.

Serialul urmărește istoria unui personaj fictiv, un fost director IBM, Joe MacMillan (interpretat de Lee Pace), care plănuieşte să aplice tehnica de inginerie inversă pe produsul fostului său angajator, forţând astfel compania la care lucrează în prezent, Cardiff Electric, să ia parte la competiţia computerelor personale.

În serial mai apar personajele Gordon Clark (Scoot McNairy), cândva un mare inginer care visează să creeze un produs revoluţionar dar care se luptă cu propria soţie care nu îi susține activitățile – Donna (Kerry Bishe) şi studenta Cameron Howe (Mackenzie Davis), un copil minune schimbător care îşi riscă viitorul pentru a se alătura lui MacMillan şi proiectului său fără scrupule.

Serialul se desfășoară în decorul Silicone Prairie din Texas și are la bază descrierea mecanismului industriei computerelor (și nu numai), în care imediat ce este inventat un produs, altcineva lansează același produs făcându-l mai bine, mai ieftin şi mai repede.

Serialul este produs de AMC Networks, a fost creat de Chris Cantwell și Chris Rogers şi produs de Jonathan Lisco („Southland”), Mark Johnson („Breaking Bad”, „Rectify”, „Diner”, „Rain Man”) și Melissa Bernstein („Breaking Bad”, „Rectify”). Filmul a fost scris în cooperare de Lisco, Cantwell, Rogers, Jason Cahill („The Sopranos”), Jamie Pachino („Franklin & Bash”) și Dahvi Waller („Mad Men”).

Filmat în Atlanta, Georgia, serialul îl are în distribuţie pe Lee Pace (“Lincoln”, “Pushing Daisies”) în rolul lui Joe MacMillan, Scoot McNairy (Argo) ca Gordon Clark, Mackenzie Davis (Smashed) în rolul lui Cameron Howe, Kerry Bishé (Argo, Red State ) ca fiind Donna Clark și Toby Huss (Cowboys & Aliens) ca John Bosworth.

„Halt and Catch Fire” a fost primit cu entuziasm de către criticii de televiziune după lansarea din Statele Unite din vara acestui an și rețeaua a decis continuarea acestuia cu un al doilea sezon.

US Magazine l-a descris ca fiind „o dramă tech surprinzător de antrenantă”, CT News.com a descris serialul ca fiind „un amestec de genuri, îmbinate într-un mod foarte elegant”, Chicago Sun Times a scris că: „acţiunea se dezlănţuie acum mai bine de 30 de ani, dar pare că aparține de Evul Mediu cînd privim cu ochii de astăzi, dependenţi de tehnologie. Contrastul dintre trecut și prezent joacă un rol important în succesul acestui serial”.

The Wall Street Journal a prezis că „Halt and Catch Fire” va da anilor 1980 acelaşi tip de tratament emblematic pe care alt serial AMC, „Mad Men” l-a dat publicității anilor 1960.