FacebookTwitterLinkedIn

Serialul, difuzat în “premieră digitală națională”, va fi disponibil prima dată pentru utilizatorii înregistrați din România ai site-ului DIGI ONLINE, pe www.digionline.ro. AMC îl va difuza în premieră națională la TV, la o lună distanță, pe 6 aprilie, cu episoade duble în fiecare săptămână, notează Media Expres.

Înainte de lansarea națională a serialului, operatorul de cablu DIGI a lansat la 20 februarie AMC în format HD.

Bazat pe romanul cu același titlu al lui Umberto Eco, ”Numele Trandafirului” este pentru prima dată disponibil în România, sub forma unei premiere digitale, pentru utilizatorii înregistrați pe platforma DIGI ONLINE. Toate episoadele producției vor fi disponibile de la data de 6 martie 2020.

Serialul este o co-producție italo-franco-germană, având 8 episoade a câte 52 de minute. Regia este semnată de Giacomo Battiato, urmărind romanul cu același nume al lui Umberto Eco, ce a înregistrat vânzări în peste 50 milioane de exemplare.

Acțiunea din ”Numele Trandafirului” este plasată în nordul Italiei, în anul 1327. Părintele franciscan William din Baskerville (John Turturro), urmat de tânărul novice Adso din Melk (Damian Hardung), ajung la o mânăstire izolată din Alpi pentru a participa la o dispută privind sărăcia, între reprezentanții Ordinului Franciscan și papalitate, la Avignon.

La sosirea în abație, cei doi descoperă un lanț de decese misterioase; în timp ce William și Adso anchetează și caută criminalul, sunt ei înșiși vânați de inchizitorul lipsit de milă Bernardo Gui (Rupert Everett), care îi persecută pe cei ce îl critică pe Papă. De fapt, obiectivul său este să termine Ordinul Franciscan de unul singur și, astfel, William din Baskerville este în topul listei sale.

”Numele Trandafirului” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune în anul 2019, în Italia. Este regizat de Giacomo Battiato și îi are în distribuție pe John Turturro, câștigător al premiului Emmy („Transformers”, “The Night Of”, “Quiz Show”), Rupert Everett (“My Best Friend’s Wedding”) și Damian Hardung (“Red Band Society”).

”Numele Trandafirului” a folosit ca sursă, pe lângă romanul bestseller, și filmul din 1986 cu același nume, în regia lui Jean-Jacques Annaud, avându-i în rolurile principale pe Sean Connery, în rolul lui William din Baskerville și pe Christian Slater, în cel al lui Adso din Melk. AMC va difuza filmul în România în premieră națională, mai târziu, în acest an.

În prezent, AMC HD se distribuie prin Orange, UPC România și, de curând, și pentru abonații DIGI.

AMC Networks International – Europa Centrală și de Nord (AMCNI-CNE), o unitate operaţională a AMC Networks Internaţional, este o companie internaţională de top în domeniul difuzării şi distribuţiei de televiziuni tematice. AMCNI-CNE deține și operează feed-ul global al televiziunii JimJam, precum și Film+, Filmcafe, Film Mánia, MGM, Sport1, Sport2, Minimax, Megamax, Spektrum, Spektrum Home și TV Paprika. AMCNI deține și televiziunea germană pay-TV KinoweltTV și OBN din Bosnia și Herzegovina. (www.amcnetworksinternational.com).

Digi | RCS & RDS este filiala din România a Digi Communications NV, operator european de top în domeniul comunicațiilor electronice, cu operațiuni pe patru piețe – România, Ungaria, Spania și Italia. Pe parcursul celor aproape 27 de ani de existență, Digi a investit continuu în cele mai revoluționare tehnologii, ajungând să dețină, în prezent, o rețea de fibră optică extinsă, cu peste 8,2 milioane homes passed, în România și Ungaria (în septembrie 2019).

Digi | RCS&RDS este cel mai mare angajator din domeniul antreprenorial local, cu aproximativ 13.000 angajați.

Grupul Digi cuprind televiziunile: Digi4K, prima televiziune ULTRA HD din România, Digi 24, DigiSport 1, 2, 3, 4, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, radiourile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM și serviciul de content Digi Online.