Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

AMC difuzează în premieră seria „Preacher”

AMC difuzează de luni, 30 mai, de la ora 23.00 un nou serial, „Preacher”, aproape simultan cu premiera din SUA, care a avut loc la 22 mai, o producție SF de tip fantasy bazată pe o serie de benzi desenate cu un preot din Texas care după o istorie personală tulbure sfârșește prin a fi „posedat” de o entitate extraterestră ce-i conferă puteri biblice, informează Media Expres.
 aboneaza-te
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Episodul piilot prezintă o entitate care străbate galaxia și se îndreaptă către Pământ, unde intră într-un preot din Africa care aproape imediat explodează. Același fenomen se întâmplă într-o biserică din Rusia. Și într-o locație Scientologică din SUA (avându-l ca protagonist relatat în știrile TV pe Tom Cruise).

Între timp, în Texas, Jesse Custer, un preot cu un trecut sordid începe să-și piardă credința în biserica pe care o slujește și se gândește că trebuie să plece. Tulip O’Hare, fosta prietenă a lui Custer din trecutul său violent revine cu o propunere pentru o nouă hoție, dar Jesse o refuză. Cassidy, un vampir irlandez aterizează la propriu în Texas după o bătaie violentă într-un avion privat.

Până să fie posedat de entitatea misterioasă, Jesse intervine într-o poveste locală, între un soț violent și soția după ce copilul acestora îi cere să o ajute me mama abuzată. După o confruntare cu cei doi soți Jesse se duce în biserică și cere un semn de la divinitate ca să poată continua. Entitatea intră în biserică și în trupul lui Jesse. Spre deosebire însă de efectele asupra predicatorilor anteriori, Jesse nu explodează ci se trezește peste trei zile, spunând că încă nu a venit vremea să părăsească Biserica și că misiunea lui încă nu s-a terminat.

Serialul are la bază o bandă desenată din serria „cult comic” cu numele „Preacher”, descrisă de critica americană ca fiind o comedie dramatică supranaturală, care urmărește povestea unui preot din vestul statului Texas pe nume Jesse Custer, posedat de o entitate misterioasă care-i conferă puteri supranaturale.

Criticia americană a primit serialul pozitiv, agregatorul online de recenzii „Rotten Tomatoes” notând sria cu un rating pozitiv de 92%, având la bază 59 de articole, cu o notă medie de 7.7 din 10.

Site-ul oferă următoarea descriere generală: “O sărbătoare incitantă a bizarului, Preacher oferă suficientă oroare, plăcere, și istețime ca să facă din această uimitoare adaptare o serie de neratat atât pentru fanii benzii desenate, cât și pentru cei care nu au citit-o”

.Site-ul „Metacritic”, care folosește o medie ponderată a recenziilor, i-a alocat un scor de 75 din 100, în baza a 36 de articole critice, indicând “cronici în general favorabile”.

Episodul pilot a fost regizat de canadienii Seth Rogen și Evan Goldberg și a fost scris de cei doi împreună cu Sam Catlin, producător și scenarist pentru sezonul al doilea al serialului AMC „Breaking Bad”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii