FacebookTwitterLinkedIn

Anul acesta, pentru prima dată, Ambasada SUA “onorează trei campioni anticorupţie care au muncit asiduu pentru a combate corupţia din România“, transmite Agerpres.

“Aceştia au depus eforturi neobosite şi au trecut prin multe greutăţi, pe plan personal, pentru a expune şi a pune sub acuzare cazurile de corupţie. Fiecare este un exemplu excelent care ilustrează diferenţa pe care o poate face un om în eforturile noastre de a trage la răspundere persoanele care se fac vinovate de acte de corupţie”, evidenţiază Ambasada SUA la Bucureşti.

Pe site-ul misiunii diplomatice sunt prezentate biografiile Emiliei Şercan şi ale lui Mihai Munteanu şi Adrian-George Matei.

“În cei 15 ani de la intrarea în vigoare a Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva corupţiei (UNCAC), pe 9 decembrie, recunoaştem eforturile de combatere a corupţiei. Lupta împotriva corupţiei este una dificilă – este nevoie de oameni curajoşi care îşi dedică activitatea redactării unor proiecte de lege solide, expunerii răufăcătorilor, punerii sub acuzare a persoanelor corupte şi organizării eforturilor populare de a se opune acestui flagel. România şi Statele Unite sunt cei mai buni parteneri, suntem pregătiţi să colaborăm în vederea combaterii corupţiei”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Ambasadei.