Cautare
, Contributor

Travel |
|

„Ambasada culturală” a Sibiului, deschisă la Bucureşti

Ioan_Ciolan_(Ambient),_Klaus_Iohannis_(Primar_Sibiu),_Andreea_Cristoforidis_(Ambient).JPG
  În cadrul unui proiect inedit al cărui rol este să îi informeze constant pe locuitorii Capitalei despre evenimentele culturale care vor face parte din agenda culturală Sibiu Smart 2013, Primăria Sibiului şi Ambient au inaugurat, luni, , „Ambasada Culturală a Sibiului la București” la Institute, The Cafe.

 

Cele 78 de evenimente culturale – printre care concerte de muzică clasică, rock, jazz sau populară sau expoziţii de artă – care vor avea loc în acest an au o temă comună, Sibiu Smart, care îşi propune să evidenţieze atât faptul că Sibiu este un oraş universitar dar şi multiculturalitatea Sibiului şi spiritul tânăr încă din 1191.

Sibiul este în prezent un oraș recunoscut pe plan național și internațional ca o locație de turism cultural. Acesta este brandul pe care l-am conturat începând din 2004 și pe care dorim să îl menținem, încurajând evenimente culturale de cea mai bună calitate, care să atragă un număr cat mai mare de turiști în Sibiu. In 2013, tema agendei culturale este Sibiu Smart. Prin aceasta am dorit să subliniem creativitatea și inovația precum și latura universitară a Sibiului. Orașul a fost și este un centru universitar important și cu tradiție, iar prin intermediul temei din acest an dorim să atragem în viața culturală și mediul academic, subliniindu-i importanța în viața urbei." a declarat primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, care a fost prezent la eveniment.

La rândul său, directorul general Ambient, Ioan Ciolan,  a spus că  sprijină aceste acţiuni „pentru că Ambient și-a asumat, încă de la înființare, misiunea de a susține comunitățile din care face parte, implicându-se activ în viața lor. Am hotărât astfel să rămânem implicați în principalele evenimente culturale și educaționale și asta în primul rând pentru că noi credem în relații construite pe termen lung. Apoi pentru că este vorba despre o investiție în viitorul comunității. Considerăm că este de datoria noastră să facem acest lucru și vom continua pe aceeși direcție și în următorii ani. Ne bucurăm să colaborăm în acest sens cu Primăria Municipiului Sibiu, cu care avem un parteneriat strategic de lungă durată.”.

Începând cu 15 aprilie 2013, bucureștenii vor putea găsi în cadrul Ambasadei Culturale a Sibiului la Bucureşti – Institute, The Café informaţii despre programul evenimentelor din cadrul platformei SIBIU SMART 2013 și vor putea participa la preview-uri ale celor mai importante evenimente culturale care vor avea loc anul acesta în Sibiu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii