Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Ambalaj 100% reciclat pentru produsele din portofoliile Pepsi și Mirinda

Unul dintre jucătorii cunoscuți din industria locală a băuturilor răcoritoare, PepsiCo a anunțat introducerea ambalajului 100% reciclat – rPET – pentru produsele Pepsi și Mirinda.
shutterstock_293225870

Potrivit reprezentanților PepsiCo, PET-ul 100% reciclat reprezintă un tip de plastic alimentar de înaltă calitate, utilizat pe scară largă la fabricarea sticlelor și a ambalajelor și care poate reduce cu până la 40% emisiile de gaze cu efect de seră față de plasticul virgin.

În urmă cu doi ani, PepsiCo anunța că până în 2030, aproximativ 50% dintre ambalajele utilizate pentru produsele din Uniunea Europeană vor fi de tip rPET.

„Sustenabilitatea ambalajelor din plastic este un subiect prioritar pentru PepsiCo, de aceea am accelerat agenda noastră pentru introducerea rPET în proporție de 100% pentru mărcile Pepsi și Mirinda. România este una dintre cele mai importante piețe ale PepsiCo. Ne străduim să-i inspirăm pe angajații, clienții și consumatorii noștri să devină mai atenți cu mediul înconjurător și prioritatea noastră a fost identificarea unei abordări mai sustenabile pentru ambalaje, care să fie în acord cu angajamentul nostru global: să construim o lume în care ambalajele din plastic să nu mai ajungă deșeuri”, a declarat Adrian Lăcătuș, Senior Commercial Director PepsiCo pentru Balcanii de Est.

Pentru producerea sticlelor sale – rPET – compania PepsiCo investește anual 16 milioane de lei. Din 2021, toate produsele din portofoliile Pepsi și Mirinda din România vor fi ambalate în sticle fabricate din 100% rPET.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii