Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Amazon va înființa anul acesta mii de locuri de muncă în Europa, inclusiv în România

Amazon va înfiinţa în 2016 mii de locuri de muncă în Europa, inclusiv în România, concomitent cu dezvoltarea serviciilor de livrare a alimentelor Pantry şi Fresh, informează mediafax, conform AFP.
13. Amazon

Noile locuri de muncă vor ajuta la extinderea rețelei europene, dar și la concentrarea pe operațiunile de cercetare și dezvoltare din UE. Cele mai multe din aceste posture vor fi în Marea Britanie, într-un număr de 2.500. De asemenea, noile roluri vor îmbunătăți și infrastructura de sprijin a operațiunilor de cloud-computing.

VEZI ȘI: ZECE SECTOARE CARE ANGAJEAZĂ APROAPE 50% DIN FORȚA DE MUNCĂ DIN ROMÂNIA 

Această acțiune nu este o premieră pentru Amazon, în 2015 înființând aproximativ 10.000 de locuri de muncă în Europa, prin cea mai mare campanie de recrutări din istoria firmei. Numărul total al angajaților a depășit 40.000.

Începând cu anul 2010, Amazon a investit 15 miliarde de euro în infrastructura și operațiunile din Europa. Recent, au fost anunțate noi investiții în Londra, pentru un nou sediu central al companiei și un nou centru de date destinat clienților acesteia, pe lângă centrele deja existente în Dublin și Frankfurt.

VEZI ȘI: AMAZON DĂ ÎN JUDECATĂ PESTE 1.000 DE PERSOANE

În același timp, compania intenționează să angajeze specialiști IT și ingineri software pentru centrele din Marea Britanie, Irlanda, Germania, Olanda, Polonia, România și Spania.

În ceea ce privește România, Amazon a înființat în anul 2005 un centru de dezvoltare la Iași.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii