Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Amazon și Facebook vor intra sub incidența propunerii privind impozitul minim de 15% pe profitul companiilor

Miniștrii de Finanţe din G7 au transmis sâmbătă un comunicat comun cu o propunere de a taxa „cele mai mari și mai profitabile întreprinderi multinaționale” în țările în care realizează profitul, nu doar unde sunt înregistrate. G7 reprezintă economiile cele mai dezvoltate: SUA, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie, Canada și Italia.
taxe

Amazon și Facebook vor intra sub incidența noilor propuneri privind impozitul minim de 15% pe profitul companiilor, valabil la nivel global, convenit sâmbătă de miniștrii de Finanțe ai țărilor din G7, a anunțat secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, transmite Reuters.

Întrebată dacă cele două companii sunt vizate de această propunere, Yellen a spus: „Acesta va include firme mari profitabile și acele firme (n.r. Amazon, Facebook), cred, se califică conform oricărei definiții”.

Amazon are o marjă de profit mai scăzută decât a majorității companiilor din domeniul tehnologiei, iar țările europene sunt îngrijorate că nu va intra sub incidența impozitului minim de 15% pe profitul companiilor.

Olaf Scholz, ministrul german de Finanțe, a declarat că acordul reprezintă „o veste proastă pentru paradisurile fiscale din întreaga lume”.

Pe de altă parte, ministrul irlandez de Finanțe, Paschal Donohoe, a cărui țară va fi potențial afectată din cauza ratei impozitului pe profit de 12,5%, a afirmat că orice acord global trebuie să țină cont și de statele mai mici.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii