Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Amazon riscă amenzi uriașe în Marea Britanie și UE

Marea Britanie urmează să lanseze o anchetă asupra companiei Amazon, iar Uniunea Europeană amenință gigantul eCommerce cu o amendă uriașă.  
106 dosar Amazon

Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) vrea să înceapă o investigație formală asupra Amazon, scrie Charged Retail. Se presupune că autoritatea britanică de concurență a urmărit cu atenție compania americană în ultimele câteva luni.

Problema centrală este modul în care Amazon folosește datele pe care le colectează de la cumpărători și vânzători. Mai mult, ancheta s-ar concentra asupra modului în care gigantul web decide ce vânzători apar în râvnita „buy box (coș de cumpărături)”, caseta din partea dreaptă care permite cumpărătorilor să adauge imediat produsul în coșul lor.

Aproximativ 82% din toate achizițiile sunt efectuate prin intermediul acestui coș de cumpărături, dar numai anumite branduri care înregistrează cifre mari de vânzare ar beneficia de această secțiune. CMA dorește să afle cum sunt selectați acești vânzători și dacă compania îi favorizează pe cei care folosesc și serviciul de logistică Amazon.

UE efectuează în prezent două investigații antitrust asupra Amazon, examinând dacă compania folosește datele vânzătorului pentru a-și promova propriile produse și, de asemenea, investighează „buy box-ul”.

Între timp, Comisia pentru Protecția Datelor din Luxemburg (CNPD) are pregătit un proiect de decizie în care dorește să impună comerciantului o amendă de aproximativ 350 de milioane de euro pentru încălcarea regulilor europene GDPR. Acest lucru este raportat în The Wall Street Journal. CNPD este principalul organ de reglementare a confidențialității pentru Amazon în UE, deoarece compania are sediul european în Marele Ducat.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii