FacebookTwitterLinkedIn

Un grup de peste 2.000 de vânzători online din India a depus un dosar antimonopol împotriva Amazon, susținând că această companie favorizează unii retaileri ale căror reduceri online scot vânzătorii independenți din afacere, informează Reuters.

Cazul prezintă o nouă provocare de reglementare pentru Amazon în India, unde a cheltuit 6,5 miliarde de dolari în investiții, dar se luptă cu un mediu de reglementare complex.

În ianuarie, Comisia pentru concurență din India (CCI) a cerut investigarea companiei Amazon și a rivalei Flipkart, deținută de Walmart, cu privire la presupuse încălcări ale dreptului concurenței și la anumite practici de reducere. Amazon a contestat aceste acuzații, potrivit documentelor de la instanța de judecată.

În ultimul caz, membrii grupului All India Online Vendors Association, care vând bunuri pe Amazon și Flipkart, au susținut că Amazon se angajează în practici comerciale neloiale. Grupul susține că ramura en-gros a Amazon India cumpără mărfuri în vrac de la producători și le vinde la prețuri ce nu-I avantajează pe unii vânzători.

Până în prezent, Amazon nu și-a exprimat reacția. Acesta a spus anterior că respectă toate legile indiene și tratează toți vânzătorii în mod egal pe platforma sa.