Cautare
, Contributor

Gadget |
|

Amazon a primit aprobare să livreze colete cu drona

Amazon a primit aprobare de la Administraţia Federală Aeriană pentru a livra colete cu drona.
drona, posta

Administraţia Federală Aeriană din America a aprobat proiectul companiei Amazon, conform căruia livrările vor fi efectuate și cu drona. Timpul de livrare s-ar reduce la 30 de minute, iar drona complet electrică ar putea transporta până la 5 kilograme, potrivit Mediafax.

Compania va crea o dronă cu tehnologie avansată de conştientizare spaţială, care îi permitea să evite contactul cu alte obiecte.

David Carbon, șeful Amazon Prime Air, a numit certificarea „un pas important înainte”, adăugând că aceasta indică faptul că FAA este încrezătoare în „procedurile de operare și siguranță ale Amazonului pentru un serviciu autonom de livrare a dronelor, care poate trimite într-o zi pachete clienților jurul lumii”.

Cornel Morcov, directorul comercial al unei firme de curierat, explică parcusrul implementării acest proiect și în România: “Din cunoştinţele noastre pe masa autorităţilor nu există un astfel de proiect. Livrarea cu dronele nu cred că îşi poate închipui cineva că ar putea fi mai ieftină decât livrarea care se petrece în modul actual şi de asemenea ar trebui creat cadrul legislativ prin care astfel de drone pot apărea.

Amazon a vorbit despre planurile sale de livrare cu drone din 2013. Compania a pilotat deja livrări de 30 de minute în Anglia și a testat serviciul în SUA. Prime Air este a treia companie autorizată de FAA pentru livrări comerciale de drone, alaturandu-se lui Alphabet’s Wing și UPS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii