Cautare
, Contributor

Tech |
|

Amazon lansează o dronă care filmează în interiorul casei tale

Pe rețelele de socializare, oamenii au avut unele îngrijorări cu privire la noua dronă care filmează în interiorul locuinței. 
 aboneaza-te
asta_amazon

În 2013, directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, promitea o cameră de filmat în miniatură care se învârte prin case și înregistrează. Anul acesta, mai exact joi, 24 septembrie, divizia Ring a Amazon a dezvăluit “Ring Always Home Cam”, o mică dronă care zboară prin case și filmează totul, aparent din motive de securitate, scrie The New York Times. 

Videoclipul promoțional al companiei care promovează camera de filmat ilustrează o persoană care intră prin efracție într-o casă și care se sperie atunci când drona zboară direct spre el – „Oh, nu!” a exclamat el – în timp ce proprietarul casei urmărea evenimentul pe telefonul său.

Pe lângă această dronă, care poate fi achiziționată cu doar 249 de dolari, Amazon a introdus, de asemenea, noi dispozitive Echo, un serviciu de jocuri cloud numit Luna și alte produse. Mai multe detalii puteți regăsi aici.

Cum răspunde publicul la acest nou proiect marca Amazon?

Într-o țară fără legi care reglementează confidențialitatea digitală, oricine cumpără acest lucru de la o companie cu antecedente de probleme de confidențialitate este nebun”, a scris pe Twitter Walt Mossberg, un recenzent de produse tehnologice de lungă durată, membru al consiliului de administrație al organizației non-profit News Literacy.

Potrivit acestuia, dronă ar putea fi folosită pentru a verifica dacă un proprietar a lăsat soba aprinsă sau a deschis o fereastră. De asemenea, ar trebui să emită un sunet, astfel încât să fie clar atunci când filmează. 

Dave Limp, executivul responsabil pentru dispozitivele Amazon, a declarat că a făcut investiții majore în securitatea camerelor, cum ar fi autentificarea în doi pași și criptarea end-to-end, care vor fi lansate anul acesta. „Dacă Walt nu vrea să cumpere această dronă, atunci bine”, a spus el.

Produsul vine ca urmare a progreselor tehnologice și a interesului consumatorilor pentru camerele de securitate interioare, a spus Dave Limp. El a menționat că senzorii au devenit suficient de buni și de ieftini pentru ca o dronă de interior să funcționeze în siguranță. Amazon a constatat, de asemenea, că oamenii nu puneau un aparat de fotografiat în fiecare cameră din motive precum faptul că nu au prize în locul potrivit, astfel încât drona ar putea umple golul, a spus el.

Dispozitivul nu a fost încă autorizat de Comisia Federală pentru Comunicații – și ar putea să nu fie autorizat niciodată. Ring a spus că drona va deveni disponibilă anul viitor, dar nu „până la obținerea autorizației”. Dave Limp a spus că se așteaptă că Amazon să poată obține aprobarea și să înceapă livrarea către unii oameni până la sfârșitul anului.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii