Cautare
, Forbes Staff

Bani și Investiţii |
|

Amazon înregistrează creșteri și își continuă expansiunea la nivel global

Amazon înregistrează creșteri impresionante și își continuă expansiunea, iar Facebook întâmpină dificultăți în implementarea noilor reglementări cu privire la datele cu caracter personal și în contextul scandalului Cambridge Analytica, potrivit unei analize a Tradeville.
shutterstock_681649144

Amazon a încheiat trimestrul al doilea din 2018 cu un profit net în creștere cu 92.2%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, depășind așteptările pieței. Vânzările companiei au crescut semnificativ în America de Nord, cu peste 30%, dar și pe plan internațional, unde vânzările s-au majorat cu 21.4%. La evoluția înregistrată de Amazon a contribuit și creșterea vânzărilor lanțului de magazine Whole Foods, achiziționat de Amazon în urmă cu un an.

Reprezentanții companiei Amazon estimează că vânzările vor continua să crească cu 23%-30% anual. Pe segmentul internațional, Amazon, fiind în plin proces de expansiune, a înregistrat pierderi la nivelul veniturilor operaționale, însă mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește Facebook, compania a înregistrat în al doilea trimestru venituri de 13.23 miliarde de dolari, în creștere cu 42% față de aceeași perioadă din 2017, însă evoluția a fost sub așteptările pieței. Facebook întâmpina dificultăți din cauza scăderii ratei de creștere a veniturilor din publicitate, în urma implementării noilor reglementări cu privire la datele cu caracter personal și a scandalului Camdridge Analytica.

În contextul în care peste 50% dintre cei 4.2 miliarde de utilizatori de internet ai planetei utilizează și Facebook, compania are un cvasi-monipol în anumite regiuni, iar potențialul său de creștere rămâne foarte ridicat, potrivit analizei Tradeville.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii