Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Amazon dă în judecată peste 1.000 de persoane

Amazon a luat măsuri legale împotriva a peste 1.100 de persoane neidentificate pentru că au postat comentarii false pe platforma Fiverr, anunță Retail Gazette.
13. Amazon

Gigantul din domeniul e-commerce dă în judecată 1.114 persoane acuzate că au oferit recenzii false pe website-ul Fiverr.com Fiverr este o platformă care permite utilizatorilor să-și promoveze serviciile. În acest context, peste cei 1.000 de acuzați vindeau comentarii pentru suma de cel puțin 5 dolari.

Amazon pretinde că reputația brandului este distrusă de recenzii „false, înșelătoare și neautentice” plătite de vânzători pentru creșterea atractivității produselor acestora.

CUM ARATĂ AMAZONUL LUI JEFF BEZOS

„Deși nu sunt multe comentatorii, ele pot trăda încrederea consumatorilor și a celor mai mulți comercianți și producători de pe Amazon, acțiune care, implicit distruge reputația brandului Amazon”, este menționat în plângerea depusă vineri de reprezentanții companiei.

Aceștia au mai declarat că până la momentul în care au decis să ia măsuri legale împotriva comentatorilor, au efectuat o anchetă. S-au înregistrat pe website-ul Fiverr și s-au dat drept vânzători care intenționau să achiziționeze recenzii false de la persoane care promiteau cinci stele pentru produse. În urma investigațiilor, s-a ajuns la concluzia că persoanele care vindeau recenzii false evitau detectarea prin folosirea mai multor conturi de pe IP unice.

Potrivit Forbes.com, compania Fiverr nu este inculpat în plângere. Mai mult de atât, reprezentanții platformei cooperează cu Amazon pentru a rezolva problemele.

În luna aprilie a acestui an, Amazon a mai intentat un proces împotriva persoanelor care vindeau recenzii false.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii