Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Amancio Ortega, la un pas de a deveni cel mai bogat om din lume

Averea lui Amancio Ortega, fondatorul retailerului vestimentar Inditex, este la 9,5 miliarde de dolari distanță de primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume, potrivit Bloomberg.
4. Amancio Ortega

Averea lui Amancio Ortega a crescut cu 3,7 miliarde de dolari, după ce compania Inditex, care deține brandurile Zara, Bershka, Massimo Dutti și Pull&Bear, a avut un număr mare de vânzări, iar acțiunile au crescut cu 6 procente.

Amancio Ortega l-a surclasat în luna iunie pe Warren Buffet, al doilea cel mai bogat om din lume până la acel moment. Omul de afaceri este în prezent la un pas să preia locul întâi în topul celor mai bogați oameni din lume – diferența dintre averea sa și cea a lui Bill Gates, situat pe primul loc în clasament, este de 9,5 miliarde de dolari.

Amancio Ortega a început să clădească imperiul Inditex în 1963, în nordul Spaniei, alături de frații săi și viitoarea soție, prin a produce halate de baie pentru femei. Primul magazin Zara a fost deschis în 1975, iar zece ani mai târziu, omul de afaceri a înființat Inditex.

VEZI TOPUL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DE AFACERI DIN SPANIA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii