Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Alum Tulcea investește 1,7 mil. dolari pentru creșterea eficienței energetice, în cadrul unui program total de investiții de 14,4 mil. dolari pentru 2018

Alum S.A., singurul producător de alumină calcinată din România, investește în acest an 14,4 milioane de dolari în măsuri pentru protecția mediului, procese tehnologice, reducerea consumului specific de abur, electricitate și materii prime, precum și în diversificarea producției.
Alum_2

De asemenea, compania are un program de 1,7 milioane de dolari pentru creșterea eficienței energetice.

“Avem o strategie de îmbunătățire continuă pentru ALUM, care vizează creșterea eficienței operaționale, concentrându-ne atât pe diversificarea portofoliului de produse, cât și pe reducerea amprentei industriale prin eficiență energetică și programele ecologice. Am înregistrat rezultate bune în reducerea consumului de energie electrică și gaze în ultimii cinci ani și continuăm să investim în cele mai bune tehnologii disponibile, care vor sprijini în continuare obiectivele noastre de îmbunătățire a consumurilor specifice, care vor avea, de asemenea, un impact ecologic pozitiv, și de creștere a competitivității generale a operațiunilor”, a spus Gheorghe Dobra, CEO ALUM.

În acest an, Alum continuă implementarea unei serii de modernizari incluzând montarea de arzatoare cu gaz natural la Cazanul nr. 1, prin achiziționarea și instalarea unui sistem de ardere cu NOx redus pe cazanul C2Ap1, optimizarea liniilor de abur și instalarea de oale de condens la două baterii de leșiere. Compania modernizează instalațiile electrice de 6 kV și instalează dispozitive convertoare de frecvență pentru a crește eficiența energetică.

Aceste măsuri fac parte dintr-un program pe care Alum l-a derulat în ultimii ani și care are rezultate directe asupra parametrilor energetici. Rafinăria de alumină a reușit să scadă consumul specific de energie termică la cazanele de producere a aburului tehnologic cu aproximativ 41%, în ultimii 12 ani, în timp ce consumul de gaze naturale a scăzut cu 28%, în ultimii șapte ani. Punerea în funcțiune a sistemelor de cogenerare de înaltă eficiență a condus, de asemenea, la reducerea cu 19% a consumului de energie electrică, în ultimii cinci ani. Consumul de apă industrială a scăzut, la rândul său, de aproape șase ori, în ultimii opt ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii