Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Alstom va livra 30 de trenuri Metropolis noii Magistrale 5 de metrou

Grupul francez Alstom a anunţat marţi că a câștigat licitația organizată de Metrorex pentru furnizarea unui total de până la 30 de trenuri Metropolis destinate noii Magistrale 5.  
interior metrou Metropolis Singapore.,October,2013.,Interior,Of,Alstom,Metropolis,C751,Subway,Carriage

Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane euro, notează News.ro.

Primul tren va fi livrat în aproape doi ani și jumătate, celelalte 12 urmând să fie furnizate imediat dupa omologarea primei unităţi. De asemenea, contractul poate fi extins cu opţiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea Metrorex.

Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor s-a deschis la 15 septembrie, cu cinci ani întârziere faţă de termenul stabilit. 

Valoarea totală a proiectului poate ajunge la 240 de milioane euro, a mai precizat Alstom.

“Suntem foarte mândri de acest contract, deoarece vom vedea trenuri Alstom pentru prima oară în circulaţie în România. Competenţa de clasă mondială a Alstom în materie de soluţii pentru metrou este apreciată în întreaga lume de peste 30 de ani, iar acum şi pasagerii metroului bucureştean vor putea beneficia de ea. Suntem bucuroşi să vedem că este recunoscută în România şi expertiza Alstom în producţia de trenuri, nu doar cea de mentenanţă a materialului rulant” a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al companiei Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, citat de News.ro.

Pasagerii vor beneficia de o serie de inovaţii, inclusiv atenuarea zgomotului intern, patru uşi duble pe fiecare parte a fiecărui vagon, ferestre mari, iluminare cu LED-uri şi informaţii în timp real pentru pasageri, cum ar fi harta dinamică a traseului. 

Cu sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii