FacebookTwitterLinkedIn

Odată pusă în funcțiune, noua flotă va începe să funcționeze ca un serviciu feroviar suburban care va lega zonele Ski și Stabekk din regiunea metropolitană Oslo.

Viteza modelului Coradia Nordic este de maxim 160 km/h. Fiecare garnitură va fi formată din șase vagoane cu un singur nivel pentru o capacitate totală de 778 de pasageri, oferind o capacitate cu 40% mai mare decât trenurile pe care acestea le vor înlocui. Noile trenuri vor fi echipate cu cel mai nou sistem de semnalizare ETCS. Sistemul va dispune de o soluție avansată de odometrie, proiectată să facă față celor mai dure condiții de iarnă din Norvegia.

Așteptăm cu nerăbdare să putem oferi o capacitate mai mare, confort sporit și acoperire mobilă superioară pasagerilor noștri”, spune Øystein Risan, director general al Norske Tog.

Până acum, aproape 300 de trenuri Coradia Nordic au fost livrate clienților din țările nordice. Alstom va asambla trenurile pentru Norske Tog la uzina sa din Salzgitter, Germania. Managementul de proiect și managementul contractului, punerea în funcțiune a produsului, testarea, documentația, instruirea și garanția se vor executa în Norvegia.

Până în prezent, Alstom a vândut 3.300 de trenuri Coradia în întreaga lume. Gama Coradia oferă tracțiune electrică și diesel, împreună cu alte soluții inovatoare fără emisii, cum ar fi tracțiunea alimentată cu baterii și hidrogen, pentru liniile neelectrificate.