Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Alstom câștigă un contract în valoare totală de peste 1,4 miliarde de euro

Alstom va furniza 152 de trenuri de mare capacitate operatorului feroviar naţional spaniol, în baza unui contract de peste 1,4 miliarde de euro.
X'Trapolis - Renfe 2021 mod

„ (…) Trenurile vor proveni din gama de trenuri suburbane X’Trapolis a Alstom. Contractul include, de asemenea, întreţinerea a 56 dintre trenuri pe o perioadă de 15 ani şi furnizarea de piese pentru flotă, precum şi stocul iniţial de piese de schimb şi echipamentele aferente”, au punctat reprezentanții companiei.

Noile trenuri, care se bazează pe platforme cu performanţă dovedită în operare, vor permite Renfe să transporte cu cel puţin 20% mai mulţi pasageri pe oră în cele mai aglomerate noduri feroviare din ţară, inclusiv Madrid şi Barcelona.

Fiecare tren va avea 100 de metri lungime şi o capacitate de peste 900 de pasageri. Trenurile oferă accesibilitate universală, conectivitate Wi-Fi şi zone dedicate pentru biciclete şi cărucioare.

Potrivit reprezentanților companiei Alstom, X’Trapolis este un tren sustenabil, complet dezvoltat în conformitate cu criteriile de proiectare ecologică, de la selecţia materiilor prime la sistemele de tracţiune. Mai mult, acesta oferă o eficienţă energetică optimă în timpul funcţionării şi o rată de reciclare de peste 98% la sfârşitul duratei de viaţă.

În ultimii zece ani, peste 5.000 de vagoane X’Trapolis au fost vândute marilor oraşe din Australia, Chile, Spania, Africa de Sud şi Franţa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii