FacebookTwitterLinkedIn

Anterior debutului obligațiunilor la bursă, compania a derulat un plasament privat de obligațiuni în valoare de 1,5 milioane de euro, fonduri pe care le utilizează în dezvoltarea afacerii.

„Astăzi se listează la bursă obligațiunile unei companii din Săcele, județul Brașov, care a folosit capitalul strâns prin intermediul pieței de capital pentru dezvoltare. Finanțarea este esențială pentru orice afacere, iar astăzi, prin listarea obligațiunilor Alser Forest mai punem o cărămidă pentru dezvoltarea economiei românești”, spune Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Alser Forest a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 14,9 milioane de lei, în scădere față de 2019 când a înregistrat o cifră de afaceri de 20,2 milioane de lei. Scăderea a fost un efect al pandemiei Covid-19, clienții fiind mai precauți în ceea ce privește investițiile și modernizarea flotei de utilaje. În pofida acestui fapt, profitul companiei aferent anului 2020 a crescut semnificativ, de la 90.499 lei în 2019, la 960.190 lei în 2020.

„Alser Forest a ales să se finanțeze prin intermediul pieței de capital pentru a-și crește stocurile de echipamente și utilaje moderne destinate sectorului forestier. Această infuzie de capital a avut efecte imediate în creșterea vânzărilor și în profitabilitatea firmei. Astfel, la 30 iunie 2021, avem o cifră de afaceri egală cu cea din 2020, iar rezultatul net al firmei în prima jumătate a anului 2021 depășește cu 26% rezultatul net din întreg anul 2020. Anul 2021 a devenit astfel cel mai bun din istoria de 13 ani a firmei noastre în România”, spune Albert Șerban, Președintele Alser Forest.

Pentru 2021, Alser Forest estimează o creștere a cifrei de afaceri și implicit a profitului. Conform calculelor companiei, la finalul anului curent compania va depăși 20 milioane de lei cifră de afaceri, iar profitul estimat depășește 1,6 milioane de lei.

Strategia companiei pentru perioada următoare include dezvoltarea celor 6 centre de vânzare din țară (Săcele, Pitești, Bacău, Vatra Dornei, Cluj, Deva) și oferirea de finanțări directe pentru achiziția de echipamente și utilaje. Alser Forest ia în calcul și deschiderea de noi centre de vânzare teritoriale.

Compania a inițiat deja demersurile de extindere a activității și în Republica Moldova, anul acesta urmând să intre în funcțiune prima pepinieră Alser Forest de peste Prut.

Acționarii principali ai companiei sutn Albert Șerban (60%), Dia Skogen SRL (20%) și Anapurna Capital SRL (20%). Dia Skogen SRL și Anapurna Capital SRL sunt deținute în proporție de 50% – 50% de Albert Șerban și Irina Șerban.

Alser Forest oferă servicii pe mai multe direcții: furnizarea și întreținerea de echipamente automatizate specifice sectorului forestier, furnizarea de echipamente pentru întreg lanțul de producție forestieră, pentru horticultură, construcții și silvicultură.