FacebookTwitterLinkedIn

ALRO produce aluminiu din anul 1965 și are în prezent două divizii, Aluminiu Primar și Aluminiu Prelucrat. Compania a ajuns la o producție de 265.000 de tone de aluminiu electrolitic pe an și o capacitate de 325.000 de tone de aluminiu turnat pe an, producând și aproximativ 100.000 de tone pe an de produse laminate plate.

Compania a investit peste 700 de milioane USD de la privatizare și are în prezent o cifră de afaceri de peste 600 milioane USD.

ALRO a implementat constant programe de eficiență energetică și a aplicat principii ale economiei circulare în activitatea sa și a crescut cantitățile de deșeuri de aluminiu reciclate și re-topite, având o Eco-topitorie cu o capacitate de 35.000 de tone care reintroduce aluminiul în circuitul de producție cu un consum de energie cu aproximativ 95% mai mic comparativ cu tehnologia primară (prin electroliză).

Prin programele de investiții și de aliniere la normativele locale și europene, Compania a redus emisiile PFC cu peste 98% comparativ cu anul 2002 și de peste 39 de ori comparativ cu anul 1990 și, deși este unul dintre marii consumatori de energiei electrică din România, are o eficiență energetică de 99% pentru tehnologia din electroliză.

De la debutul acestei crize sanitare, ALRO a sprijinit acțiunile de prevenire a efectelor COVID-19 prin donarea sumei de 400.000 RON către Spitalul Județean de Urgență Slatina, 25.000 RON către Crucea Roșie Română, Olt și 18.000 RON către Asociația Internațională de Poliție din România, Olt. ALRO a sprijinit, de asemenea, Spitalul Fundeni București cu 30.000 RON pentru achiziționarea de echipamente de testare pentru personalul medical și pacienți.

Compania deține în prezent peste 7 brevete proprii care evidențiază preocuparea și investițiile în tehnologiile inovatoare și produsele cu valoare adăugată mare.