Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Alpinistul Horia Colibășanu a cucerit Everestul fără oxigen suplimentar

Horia Colibășanu a reușit, marți, o premieră pentru alpinismul românesc, dar și o performanță sportivă remarcabilă la nivel internațional: a urcat pe vârful Everest (8.848 m), cel mai înalt de pe planetă, fără oxigen suplimentar și fără ajutorul unei echipe de șerpași, informează AGERPRES.
horia colibasanu

Ascensiunea a durat aproape 12 ore, ultima tabără a lui Horia fiind la 8.300 m. A urcat în paralel cu șerpașii care au instalat corzile pe Everest pentru sezonul 2017, iar decizia lui Horia de a pleca mai repede spre vârf a avut două motive: să evite îmbulzeala ca să își reducă timpul de expunere la mare înălțime și să-și dea timp, în caz de vreme nefavorabilă, să încerce ascensiunea de mai multe ori.

CITEȘTE: EROII NU SE NASC, SE EDUCĂ

Urmează ca Horia Colibășanu să coboare la o altitudine sub 8.000 de metri pentru a se odihni, această etapă a expediției fiind importantă și riscantă având în vedere că este foarte obosit.

Vârful Everest este cel de-al optulea în palmaresul sportiv al lui Horia Colibășanu și a reprezentat o provocare pentru sportivul timișorean care își dorește să urce pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri.

Aceasta a fost cea de-a 19-a expediție internațională a lui Horia Colibășanu.

VEZI PUBLICITATEA ÎNCASATĂ DE RADIOURI!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii