FacebookTwitterLinkedIn

Această acțiune ar putea fi un semnal al unei schimbări de ștafetă în sectorul tehnologic, în condițiile în care valoarea Apple a depășit-o pe cea a Microsoft Corp în anul 2010, care la rândul său a devansat International Business Machines Corp în urmă cu două decenii.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ GOOGLE ÎN TOPUL FORBES AL CELOR MAI COOL BRANDURI

În cursul tranzacțiilor electronice care au urmat după închiderea oficială a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6%. Rezultatele trimestriale au fost peste așteptări, iar astfel valoarea combinată a acțiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari în cazul Apple.

TOPUL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DIN TEHNOLOGIE ÎN 2015

Google și funcțiile sale principale (căutarea și publicitatea online, Youtube, Gmail și Android) au devenit o filială a holdingului Alphabet Inc. în urma unei reorganizări care a avut loc anul trecut. Cu toate acestea, motorul de căutare este în continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei.

VEZI CINE ESTE SUNDAR PICHAI, NOUL CEO GOOGLE

Acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere puternică în ultimul an, grație creșterii vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile, în timp ce acțiunile Apple au scăzut ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piața din China, dar și a lipsei altui produs vedetă.