FacebookTwitterLinkedIn

Bilanțul de un an pe piața locală aduce pentru Alpha Cab o creștere cu 125% a numărului de km parcurși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și o triplare a numărului de curse. Numărul de contracte business long terma crescut cu peste 70% și s-a înregistrat prima cursă de peste 1.000 km (1.150 km).

“Am pornit business-ul pe baza unor observații și nevoi personale și mă bucur că am reușit să creștem atât de mult într-un timp atât de scurt. Clienții noștri din București au răspuns foarte bine și ne-au demonstrat că într-adevăr lipsea pe piață un serviciu de car rental premium. De acum ne concentrăm pe creșterea flotei și a parteneriatelor strategice, dar și pe introducerea permanentă de noi servicii și facilități, iar pe termen mediu ne uităm cu atenție la piețele din afara României, pentru extindere.”, spune Valentin Tănasă, general manager Alpha Cab.

Anul 2017 a adus și lărgirea flotei Alpha Cab, care include 29 de mașini – turisme si minivan-uri, exclusiv Mercedes: E Class, Vito, Viano, V Class, ML și GLE.

În ceea ce privește tipologia clienților Alpha Cab, aceștia fac parte cu preponderență din mediul de business și utilizează serviciul pentru delegații, întâlniri de afaceri, evenimente, tururi în București și în țară și transferuri la/de la aeroport.

În proporție de 93% bărbați și 7% femei, ei cheltuiesc în medie 137 de lei pentru o cursă. Doar 10% dintre clienții de car rental premium sunt români, majoritatea fiind israelieni (20%), americani (15%) și englezi (15%). Lista include și germani (5%), polonezi (5%), italieni (5%) sau chinezi (3%).

Alpha Cab poate fi accesat prin intermediul platformei online, telefonic sau cu ajutorul aplicației mobile, disponibile pe Android și iOS. Cei care folosesc serviciile pot achita cu cardul online, în aplicație, cash sau cu cardul în mașină, existând pentru fiecare automobil o casă de marcat mobilă.

Alpha Cab Romania SRL a avut, în 2016, o cifră de afaceri de peste 201.000 de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor.