Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Asigurări |
|

Allianz-Țiriac a subscris în primele 9 luni din 2020 prime în valoare de peste un miliard de lei, în scădere cu 2,5%

Allianz-Țiriac a subscris în primele 9 luni din 2020 prime în valoare de peste un miliard de lei, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Virgil Soncutean

Diminuarea a fost determinată exclusiv de vânzările mai mici de asigurări auto și de călătorie, o tendință naturală având în vedere impactul noului coronavirus asupra pieței auto și a turismului.

Pe de altă parte, creșteri semnificative ale vânzărilor au fost înregistrate la nivelul de asigurărilor de viață, sănătate și locuință. De exemplu, asigurările de viață au crescut cu 20% în primele 9 luni din 2020 și au ajuns să genereze 1 leu din fiecare 7 lei încasați din primele totale.

 „Dincolo de efectele negative în plan medical, social și economic, pandemia COVID-19 a adus și schimbări pe care am reușit să le capitalizăm și să îi ajutăm pe clienții noștri să protejeze ceea ce contează pe ei. Locuința a devenit mai mult decât spațiul de relaxare și petrecere a timpului cu familia, a devenit principalul scut de protecție împotriva noului coronavirus și a beneficiat de mai multă atenție, inclusiv prin asigurare. Totodată, am remarcat un interes mai mare pentru protejarea vieții și sănătății, urmat de acțiune prin închierea unei asigurări. Aceste tendințe sunt îmbucurătoare, fiind semnalul că avem capacitatea de a reduce mai rapid decalajul de protecție financiară”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.

Allianz-Țiriac a plătit despăgubiri totale în valoare de peste 500 milioane de lei în primele 9 luni din 2020.

Rata combinată se situează la un nivel confortabil de 90,6%, în scădere cu 2,6 puncte procentuale față de luna septembrie 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii