Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Asigurări |
|

Allianz-Țiriac a plătit despăgubiri în valoare de 695 milioane de lei în 2020

La nivelul Allianz-Țiriac, vânzările de asigurări de viață au avut cea mai mare rată de creștere, de aproape 14%, în condițiile în care subscrierile la nivel de piață au scăzut în 2020.
Virgil Soncutean

Primele brute subscrise totale au depășit 1,32 miliarde de lei, în scădere cu 3,7% față de 2019, în timp ce profitul operațional s-a îmbunătățit cu 15% și a însumat 154 milioane de lei.

Diminuarea vânzărilor totale a fost cauzată de restrângerea businessului de asigurări generale, în special pe segmentul asigurărilor de călătorie, afectate de criza COVID-19, dar și a scăderii subscrierilor din polițele auto. Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de locuință s-au majorat cu 11%.

Vânzările de asigurări de viață au avut cea mai mare rată de creștere, de aproape 14%, în condițiile în care subscrierile la nivel de piață au scăzut în 2020.

Am încheiat un an dificil, fără surprize. Allianz-Țiriac a demonstrat încă o dată că este un business solid, care livrează performanță. Am reușit într-un mediu volatil și incert să avem vânzări comparabile cu anul anterior, să ne îmbunătățim profitabilitatea operațională și să creștem numărul de clienți. Și cel mai important, datorită colegilor mei și profesionalismului lor, am rămas alături de clienți și parteneri, ne-am respectat promisiunile și am oferit siguranță. Anul 2020 a însemnat pentru Allianz-Țiriac și deschiderea unui nou capitol din povestea sa prin semnarea primei achiziții. Tranzacția de preluarea a Gothaer România este o confirmare a angajamentului nostru față de piața locală și un pas înainte în strategia de consolidare a poziției Allianz-Țiriac. Așadar, pentru 2021 avem toate motivele să fim optimiști și încrezători”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.

Despăgubirile plătite în 2020 au însumat 695 milioane de lei, iar rata combinată s-a situat la 91,5%, în scădere ușoară față de 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii