Cautare
, Staff

Lideri |
|

Un nou investitor global pe piața locală de gaze și energie: grupul Allianz preia 30% din E.ON Distribuție

Grupul german Allianz a achiziționat un pachet de 30% din acțiunile unui alt grup german prezent pe piața locală E.ON Distribuție. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată, dar se așteaptă ca aceasta să fie finalizată până la sfârșitul acestui an.
EoN.jpg

Grupul german Allianz a anunțat că a achiziționat un pachet de 30% din acțiunile unui alt grup german prezent pe piața locală E.ON Distribuție. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată, dar se așteaptă ca aceasta să fie finalizată până la sfârșitul acestui an. Ca urmare a acestei tranzacții, grupul E.ON va deține 56,5% din E.ON România Distribuție, iar Ministerul Energiei își păstrează pachetul de 13,5%, potrivit Allianz.

Romania este o piață europeană cu mare potențial de creștere. Prin această investiție, vom continua să ne dezvoltăm și să ne diversificăm, în mod substanțial, portofoliului de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiții a Allianz, ca investitor pe termen lung”, a declarat Christian Fingerle, director de investiții, responsabil pentru investițiile în infrastructură la Allianz Capital Partners. „Suntem încântați de parteneriatul cu E.ON și, de asemenea, cu Ministerul Energiei și suntem nerăbdători să contribuim la succesul afacerii”.

E.ON Distribuție România deține și operează un sistem de conducte de distribuție a gazelor de peste 20.000 de kilometri, precum și o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 80.000 de kilometri care deservesc aproximativ 3 milioane de clienți. Furnizorul acoperă 20 de judeţe din România, fiind activ, preponderent, în nordul țării. E.ON Distribuție a avut un profit net de 260,3 milioane de lei, anul trecut, triplu față de 2014, și o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei, dublă față de anul anterior. Rezultatele atât de pozitive se datorează fuziunii prin absorbție, de la sfârșitul anului 2014, dintre E.ON Moldova Distribuție SA și E.ON Gaz Distribuție SA. Grupul german E.ON, din care face parte E.ON Distribuție România, este prezent în întreaga Europă, Rusia şi America de Nord, având peste 56.000 de angajaţi, iar vânzările de anul trecut s-au ridicat la mai mult de 116 miliarde de euro.

Grupul Allianz este prezent în România pe piața asigurărilor (Allianz-Țiriac Asigurări) și a pensiilor private (Allianz-Țiriac Pensii Private), ambele fiind printre liderii acestor piețe. Allianz-Țiriac Asigurări a înregistrat, în primul trimestru din acest an, venituri la nivel agregat (asigurări generale, de viață și de sănătate) de peste 598 de milioane de lei, cu aproximativ 13% mai mult, față de aceeași perioadă de anul trecut, iar profitul operațional consolidat a urcat la 51,7 milioane de lei, cu 11,5 milioane de lei mai mult față de primul semestru al anului trecut.

Allianz Capital Partners este administratorul investițiilor alternative făcute de grupul Allianz, având birouri la Munchen, Londra, New York și Singapore. La finalul lunii iunie, portofoliul acestuia avea o valoare de 16,1 miliarde de euro, dintre 8,9 miliarde de tip private equity, 4,2 miliarde în infrastructură și 3 miliarde în energie regenerabilă.

La nivel global, grupul Allianz oferă o gamă largă de servicii de asigurare și de gestionare a activelor. Grupul a avut anul trecut aproximativ 142.000 de angajați, în 70 de țări, care au realizat venituri totale de 125,2 miliarde de euro și un profit operațional de 10,7 miliarde de euro. Allianz Group a obținut un portofoliu de investitii de aproximativ 640 de miliarde de euro. În plus, managerii de active Allianz GI și PIMCO au gestionat de 1,3 trilioane de euro din terțe părți.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii