Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare. Sentința este definitivă

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis marţi achitarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop şi în care în primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută astfel decizia din primă instanţă, informează News.ro.
 aboneaza-te
justitie shutterstock

Deciziile completului de 5 judecători al instanţei supreme sunt definitive.

Alina Bica a fost achitată în procesul în care a fost judecată după ce ar fi intervenit pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu, după ce primise în primă instanţă o condmnare la trei ani şi jumătate de închisoare.

În acelaşi dosar, instanţa supremă a menţinut marţi decizia instanţei de fond în cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare pentru infracţiunea de trafic de influenţă, fiind menţinută şi în acest caz decizia de la instanţa de fond.

În dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută decizia din primă instanţă.

Instanţa supremă a menţinut decizia de achitare în cazul fostului ministru Adriean Videanu.

Fosta şefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie 2018 statut de refugiat politic în Costa Rica.

CEL MAI LUNG MECI DE FOTBAL

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii