Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Alin şi Ruxandra Burcea

Alin_si_Ruxandra_Burcea.jpg
Avere: 12- 13 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Turism, confecţii copii, imobiliare          

Parteneriatul cu un tour-operator străin ar putea salva firma sau oricare agenţie din România, spune sec Alin Burcea, acţionarul companiei Paralela 45. Venirea pe piaţă a unui tour-operator străin ar scoate din competiţie pe oricare dintre liderii pieţei de turism din România, în condiţiile în care doar şase-opt firme mari sunt mai solide în piaţă, printre care şi agenţia Paralela 45. „O asociere e foarte importantă, pentru că nu te baţi cu străinul, faci parte din echipa lui“, susţine investitorul.

Nu ar vinde din acţiuni unui fond de investiţii, pentru că afacerea din turism este pentru Burcea ceea ce vrea să facă şi în viitor. „Prefer să mă lipesc de un tour-operator mare, care are altă abordare“, spune acesta. În 2010, Alin Burcea şi cei 185 de angajaţi ai săi au avut un motiv de bucurie. În aprilie, compania sa a împlinit douăzeci de ani de existenţă pe piaţă şi a avut o sărbătoare pe măsură. Circa 350 de invitaţi şi câţiva artişti de seamă au onorat cu prezenţa petrecerea Paralelei 45. 

Despre turism, litoral, destinaţii, Alin Burcea vorbeşte şi pe blogul personal, burcea.ro. Încearcă astfel să pună umărul la fenomenul turistic românesc, de soarta căruia este direct interesat. Compania sa a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 40 milioane de euro (sume cumulate cu vânzările Chicco – produse pentru copii), faţă de 52 milioane de euro în 2008.

Totuşi, pentru 2010 Burcea speră la o creştere a afacerilor cu 15% şi recunoaşte că anul acesta a fost mai puţin stresat decât cu un an în urmă. „Dacă vânzările de sejururi pe litoralul turcesc şi bulgăresc au crescut, cele pentru litoralul românesc au fost în scădere“, a declarat Alin Burcea. Faptul că a mizat pe litoralul turcesc a însemnat închirierea de aeronave de la Tarom şi Carpatair în vederea vânzării de sejururi cu zboruri charter incluse, din Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi spre Antalya.

„Au fost operate 14 zboruri charter din Craiova spre Antalya pe durata acestui sezon de vară“, spunea el în plin sezon estival. Agenţia de turism Paralela 45 are 30 de unităţi pe piaţa românească, iar ultima deschisă a fost la Craiova. Compania Paralela 45 a introdus anul acesta mai multe destinaţii de vacanţă precum Dubrovnik, Costa del Sol şi Siria.

Burcea mai deţine câteva businessuri şi în industria ospitalităţii, fiind proprietarul hotelului Residence de pe litoral şi al hotelului Stil din Bucureşti. Soţii Burcea au o fiică de 16 ani care după terminarea liceului va studia în Statele Unite ale Americii. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii