Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Alin Popa

Avere: 18-19 milioane de euro Vârstă: 39 de ani Reşedinţă: Hunedoara Domeniu: Transport de mărfuri

Alin Popa, CEO și fondatorul Edy Group, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de transporturi rutiere din România, a intrat în afaceri la începutul anilor 1990. Primele curse au fost făcute cu ajutorul câtorva camioane second-hand. În 1993 a fost semnat un contract de distribuţie cu Coca-Cola, care demara atunci operaţiunile în zona de vest a României. Trei ani mai târziu, compania pătrundea pe un nou segment: transporturi internaţionale, conturându-se imaginea grupului prin înfiinţarea Edy International Spedition.

Tot în această perioadă debutează colaborările cu mai multe companii multinaţionale. Un moment important în istoria grupului este anul 2005, care a reprezentat un adevarat „boom“ pentru afacerile Edy, afirmă Popa. Practic, a fost dublată flota companiei până la 530 de camioane. În următorul an au fost înfiinţate noi companii: Edy Logistics, Edy Distribution şi Edy Invest. A urmat apoi deschiderea a două centre logistice şi două service-uri pentru camioane. Edy are 1.500 de angajaţi şi o flotă de 1.000 de camioane. Pe lista clienţilor se numară companii renumite precum Coca-Cola, Volvo, Draxlmaier sau Ursus.

Alin Popa este căsătorit şi are un băiat de 18 ani. Cea mai mare pasiune a sa este zborul. În acest an el a obţinut brevetul de pilot pentru avioane ultrauşoare.De altfel, este deţinătorul unui aparat ULM.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii