Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Alin Popa – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Alin Popa Avere: 20-21 de milioane de euro Varsta: 40 de ani Resedinta: Hunedoara Domeniu/Companie: Transport de mărfuri  

În 2011 se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea grupului Edy, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de transporturi rutiere de marfă din România, controlat de omul de afaceri Alin Popa din Hunedoara. Un business pornit de la zero – un exemplu de model de succes pentru tinerii antreprenori – şi care a ajuns în două decenii de activitate la afaceri de 520 milioane de lei şi o flotă de peste 1.100 de camioane. Iar planurile investitorului nu se opresc aici. Priorităţile sunt dezvoltarea Edy International Spedition, precum şi diversificarea portofoliului Edy Logistics.

Cum a ajuns însă aici antreprenorul din Hunedoara care îşi făcea debutul în afaceri la vârsta de doar 19 de ani? După cum el însuşi povesteşte, s-a lansat în business pornind de la zero – se întâmpla la începutul anilor 1990 când făcea primele transporturi de mărfuri cu ajutorul a câteva camioane second-hand. A avut şi noroc, pentru că a reuşit repede să prindă clienţi de top. Astfel, în 2003, încheia un contract de transport cu Coca-Cola, primul client de marcă din portofoliu, care punea bazele unui parteneriat care se menţine şi în prezent.O decizie bună s-a dovedit a fi şi intrarea pe segmentul transporturilor internaţionale (1996-1997), odată cu înfiinţarea Edy International Spedition, moment în care începe colaborarea şi cu alte multinaţionale.

Un moment important pentru grup este anul 2006, când fondul de investiţii, Westerham Holding BV devine acţionar minoritar, semn că businessul Edy devenise atractiv pentru investitorii din afară. Cu alte cuvinte, evoluase de la o firmă tradițională de transport și expediție la un grup de companii de transport și logistică ce oferă servicii integrate.În prezent, grupul Edy include firmele Edy International Spedition (cel mai mare transportator rutier din România), Edy Logistics & Distribution (ce oferă servicii de distribuție și depozitare), Autocamion Service si Diesel One (furnizor de combustibil).

Popa deţine 82,5% din fiecare dintre aceste companii, restul titlurilor aparţinând fondului Westerham Holding BV. Criza economică care a afectat întreaga lume a avut urmări şi în domeniul transporturilor de mărfuri. Despre anul 2010, Popa spune că a fost provocator nu doar pentru companie, ci pentru întreaga industrie de transport din România. Marile provocări pentru Edy au fost pe de o parte măririle constante ale preţului carburanţilor, iar pe de alta renegocierea de tarife mai mari care să compenseze creşterea costurilor fixe.

Vezi care era averea lui Alin Popa în 2010

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii