Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Alimentația necorespunzătoare a angajaților aduce pierderi de 850 de miliarde de dolari pentru companii

Companiile pierd anual 850 de miliarde de dolari din cauza alimentaţiei necorespunzătoare a angajaților, arată un studiu realizat de Chatham House şi Vivid Economics.  
alimentatie necorespunzatoare

Alimentaţia necorespunzătoare din ţările în curs de dezvoltare aduc pierderi de productivitate, iar problema este agravată de pandemia de coronavirus, informează Agerpres via Bloomberg.

Cercetarea analizează impactul subnutriţiei şi obezităţii asupra afacerilor în ţările cu venituri mici şi medii. Ambele afecţiuni împiedică angajaţii să lucreze la potenţialul maxim şi conduc la probleme de sănătate, ceea ce înseamnă mai multe zile de concediu medical.

Companiile pot adopta o serie de măsuri pentru a combate această problemă: 

– politici pentru a sprijini mamele care alăptează 

– controale de sănătate regulate 

– alimente hrănitoare la preţuri subvenţionate la locul de muncă

“Ne putem aştepta ca pandemia să agraveze costurile pentru că insecuritatea economică este strâns legată de insecuritatea alimentaţiei”, a spus Laura Wellesley.

Studiul Chatham House a analizat impactul alimentaţiei necorespunzătoare asupra a 13 sectoare de activitate, începând de la minerit şi agricultură şi până la construcţii şi vânzări cu amănuntul, din 19 ţări. Apoi a extrapolat descoperirile la pierderile anuale de productivitate din cauza subnutriţiei şi obezităţii asupra tuturor statelor în curs de dezvoltare.

Cele mai mari pierderi de productivitate din cauza subnutriţiei au fost în domenii precum agricultură, minerit şi construcţii, iar în cazul obezității –  sectoarele minerit, educaţie şi sănătate.

Dintre toate țările analizate, Etiopia şi India au cele mai mari probleme.

Pierderile directe de productivitate sunt estimate undeva între 130 şi 850 miliarde de dolari – interval ce reflectă mai multe variabile și date din 19 ţări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii