Cautare
, Contributor

Tech |
|

Alianță high-tech pentru Piața Unică Digitală

Mai multe companii importante din domeniul high-tech au anunțat formarea European Tech Alliance.
networking

Printre obiectivele grupului din care fac parte companii precum Dreamstime (companie românească, cea mai mare comunitate de fotografie stock din lume), Rovio (creatoarea celebrului joc Angry Birds), Avast (cel mai popular produs de securitate din lume), Spotify (liderul mondial în streaming de muzică), Supercell (game developer) sau Allegro Group (operează cele mai importante piețe online din Europa Centrală și de Est) se numără să contribuie la strategia Comisiei Europene pentru Piața Unică Digitală.

“Am format această alianță pentru a împărtăși cu factorii decizionali experiența noastră colectivă și pentru a schimba mentalitățile despre Europa, despre tehnologie și despre Internet”, a declarat Niklas Zennström, președintele grupului și cofondatorul Skype, în prezent fondatorul și CEO Atomico.

Ce implică noul parteneriat între Dropbox și Adobe

Andrus Ansip, vicepreședintele Comisiei Europene, care coordoneaza strategia în privința Pieței Unice Digitale, sprijiăa această inițiativă. “Sunt încântat că Alianța și-a unit forțele pentru a deschide o nouă modalitate de comunicare cu factorii de decizie din UE. Experiența lor de creștere a business-urilor în Europa va fi o contribuție semnificativă pentru crearea unei Piețe Unice Digitale”, a precizat acesta.

Astfel, următoarele 12-18 luni vor fi critice deoarece Comisia Europeană se ocupă de legislația pentru strategia Pieței Unice Digitale, menită să clarifice și să simplifice drumul pentru toți jucătorii din industria tehnologică – din UE și de mai departe – care vor să investească, să crească și să prospere în Europa.

Câți români folosesc săptămânal aplicația WhatsApp

Alianța este interesată să colaboreze cu instituțiile din Uniunea Europeană și statele membre și promite să împărtășească din experiențele sale de formare de companii tech în Europa, astfel încât legislația și regulamentul pe care UE intenționează să-l introducă să ajute sectorul tech să crească și astfel să concureze la nivel global.
Alianța cuprinde companii formate în Europa care au înregistrat succes în acest sector, care doresc să crească în continuare și care vor să se implice în dezvoltarea economiei digitale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii