Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Ali Koç, membru al familiei care deține producătorul de electrocasnice Arctic, a achiziționat o proprietate de 14,5 milioane de dolari în Los Angeles

Miliardarul turc Ali Koç, președintele clubului de fotbal Fenerbahçe Istanbul și nepotul fondatorului Koç Holding, grup care deține în România fabrica de electrocasnice Arctic de la Găești, a cumpărat o reședință de 14,5 milioane de dolari în Los Angeles.
AliKoc_BS17

Reședința achiziționată de Ali Koç se află pe Bird Street, una dintre cele mai vânate zone rezidențiale din Los Angeles. Situată în capătul vestic al Hollywood Hills, deasupra celebrei Sunset Strip, casa are o splendidă vedere către Los Angeles, mai ales noaptea, când pare că ai la picioare luminile orașului, în timp ce ziua sunt vizibile în zare Oceanul Pacific și Insula Catalina.

Amenajarea proprietății s-a încheiat anul trecut, pe un lot de teren care i-a aparținut antreprenorului Harry Morton, care a decedat la 38 de ani. Morton a fondat lanțul de restaurante Pink Taco când avea 18 ani, iar în 2008 a cumpărat clubul Viper Room, unde River Phoenix, fratele actorului Joaquin Phoenix, a decedat în urma unei supradoze în 1993. Tatăl lui Harry este Peter Morton, unul dintre fondatorii Hard Rock Café.

Prețul inițial cu care proprietatea a fost scoasă la vânzare a fost de 20 de milioane de dolari, dar a fost redus la 14,5 milioane după ce timp de un an nu s-a găsit cumpărător. Clădirea ultratehnologizată are o suprafață locuibilă de aproape 900 de metri, împărțită pe mai multe niveluri. Un spațiu generos este alocat camerei de zi cu șemineu, care se deschide spre bucătăria dotată cu electrocasnice de ultimă generație și spre un birou cu uși de sticlă de la tavan la podea. Cum biroul dă spre piscină, probabil că trebuie să faci eforturi serioase pentru a munci eficient în acest spațiu.

Pe același nivel se află și dormitorul principal, cu un dressing în stil boutique, și vedere către curtea din spate, unde este amenajată o piscină pentru sărituri și o terasă pentru plajă.

 

Demisolul este destinat petrecerilor, cu un bar în stil club de noapte (dotat cu două minifrigidere, mașină de spălat și rafturi speciale pentru păstrarea vinurilor). Tot aici este amplasată sala de cinema și cele patru dormitoare pentru oaspeți, fiecare cu baia proprie. Unul dintre acestea are un balcon pe toată lungimea camerei și pereți de sticlă.
Garajul subteran are 115 metri pătrați, oferind spațiu pentru parcarea a cel puțin șase autoturisme.

În vârstă de 53 de ani, Ali Koç a studiat în Londra, la Harrow School, și a obținut un MBA la Harvard. Din 2018 este președintele clubului de fotbal Fenerbahçe. Forbes USA estimează averea lui Ali Yildirim Koç la un miliard de dolari. Ali Koç  face parte din cea mai bogată familie din Turcia, care controlează grupul Koç Holding, cu afaceri în finanțe, energie, turism, IT, electrocasnice, armament, industria auto, construcții navale etc.
Printre altele, Koç Holding deține în Turcia Ford Otomotiv, un joint venture înființat în 1977, și Otokar Otomotiv, producător de autobuze (unele le puteți admira și în București) și vehicule militare.
În România, Koç Holding deține, prin subsidiara Arcelik SA, producătorul de electrocasnice Arctic SA.
Koç Holding a fost înființat în 1963 de bunicul lui Ali, Verbi Koç. Compania a avut în 2018 venituri de 39 de miliarde de dolari și peste 120.000 de angajați.

Foto Realtor.com, Shutterstock

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii