Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Alexandru Solomon vine la Forbes Heroes

Pe 16 mai, la Forbes Heroes, regizorul Alexandru Solomon va vorbi despre magia filmului documentar.
Alexandru Solomon

Alexandru Solomon (49 de ani), regizor și realizator de filme documentare, s-a impus în cinematografia românească prin trei documentare de referință: „Marele jaf comunist – lovitura de la Banca Națională din 1959” (producție 2004), „Razboi pe calea undelor” (2007) și „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” (2010). Acesta din urmă este un documentar-destin al capitalismului din România.

Ar merita de revăzut acest film, în care apar George Copos, Dan Voiculescu, Ioan Niculae și Dinu Patriciu – toți aflându-se pe cele mai înalte culmi ale carierelor de business, și de meditat pentru câteva clipe la ceea ce a urmat pentru acești „pionieri” ai capitalismului românesc. Din această perspectivă, filmul lui Alexandru Solomon, „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” poate fi socotit un document al epocii, care a avut și puterea de a anunța decăderea unei întregi clase de capitaliști, făcuți după o „rețetă românească”.

Alexandru Solomon este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC), secția Imagine Film, promoția 1993. A urmat programul de pregătire la Discovery Campus Masterschool, iar proiectul care a rezultat în urma acestui training a fost „Marele jaf comunist”.

În paralel cu activitate de regizor și scenarist de filme documentare, Solomon a fost director de imagine pentru mai multe filme de ficțiune de lung-metraj, colaborând cu regizori ca Nicolae Mărgineanu, Sinișa Dragin, Andrei Blaier, Marius Barna și Titus Munteanu. A debutat ca operator în filmul „Privește înainte cu mânie, în regia Nicolae Margineanu, pentru care a fost premiat la International Camera Festival.

Alexandru Solomon a fost premiat la festivaluri de film din Europa şi SUA.

Motto:

Capitaliştii sau industriaşii profită de slăbiciunile statului, profită de o clasă politică fără voinţa de a consolida statul. Problema este că statul român a devenit din ce în ce mai slab în ultimii 20 de ani, înconjurându-se de o birocraţie incapabilă şi complet nereformată.

Alexandru Solomon este speaker în cadrul Forbes HEROES 2015, un eveniment despre inovaţie, curaj și excelență care promovează adevăratele modele ale actualei generații.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii