Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Alexandru Rafila: „Solidaritatea dintre autorități și cetățeni nu funcționează”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, doctorul Alexandru Rafila, atrage atenția că măsurile autorităților și comportamentul populației sunt pricipalele instrumente de luptă împotriva pandemiei, însă în România acestea nu funcționează corect, drept dovadă faptul că de două luni numărul infectărilor este în creștere, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a declarat miercuri, într-o dezbatere organizată de Radio România Actualități că secțiile de terapie intensivă din România sunt jumătate pline dar, cu toate acestea, solidaritatea dintre autorități și cetățeni nu funcționează.

Autoritățile, spune el, trebuie să comunice clar și empatic cu cetățenii pentru a determina o schimbare de comportament în rândul acestora.

De cealaltă parte, reprezentanții mediului privat de specialitate afirmă că în aceste momente se observă cât de mare nevoie este de parteneriatul public-privat, un parteneriat despre care se vorbește de 30 de ani, însă nu se face nimic concret.

Ei spun că mediul privat se poate angaja mult mai rapid în lupta cu pandemia, începând cu testarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii