Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Alexandru Rafila: Distanțarea fizică va trebui respectată și în piscină sau în mare

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a subliniat într-o intervenție la RFI că deși boala nu se transmite prin intermediul apei, distanța fizică dintre oameni va trebui respectată și în piscină sau în mare.  
 aboneaza-te
coronavirus litoral

„Nu se transmite boala prin intermediul apei, asta este foarte clar, dar pe de altă parte, dacă interacționezi direct, fizic, cu cineva și cu secrețiile pe care el le poate elimina în timpul unui acces de tuse, sigur că este o situație care poate fi periculoasă, dacă este o persoană străină”, a precizat Alexandru Rafila.

Întrebat cum va putea fi respectată distanțarea fizică pe litoral, ținând cont că falezele și spațiile de promenadă din multe stațiuni sunt înguste și aglomerate, Alexandru Rafila a răspuns: ”Este o chestiune care ține de fiecare dintre noi. Până la urmă, chiar dacă falezele sunt înguste, nu ne impune nimeni să trecem cu toții în același interval de timp prin același loc. Putem să așteptăm și cu grijă să încercăm să evităm busculadele și aglomerațiile, deci e o chestiune comportamentală și de instinct”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii