FacebookTwitterLinkedIn

Profesorul Alexandru Rafila a declarat pentru Digi 24 că dacă starea de alertă va continua și după 15 iunie ar trebui să se insiste și pe educarea intensă a populației în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Explicațiile acestuia vin după declrația lui Raed Arafat privind posibilitatea prelungirii stării de alertă, adăugând că dorește instituirea unei pârghii administrative pentru gestionarea posibilelor focare care ar putea apărea.

Alexandru Rafila a explicat “Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. (…) Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea. (…) Eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spaii închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seară că după 15 iunie nu ne putem întoarce la normalitatea pe care o aveam înainte de pandemie. Unele măsuri de precauție trebuie să fie păstrate în continuare.