FacebookTwitterLinkedIn

Filmările au început în Piatra Neamț și vor continua în Onești și București. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young și Antony Root, iar producători sunt Alina David și Silvia Popescu. Tudor Reu este producător din partea Mobra Films, notează Media Expres.

Potrivit sinopsiului comunicat de HBO, doi prieteni glumesc despre un jaf pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor când discuția este auzită și interpretată greșit. Cei doi ajung în situația de a planifica și executa jaful perfect, dar sunt complet nepregătiți, atât pentru această lovitură, cât și pentru consecințele ei.

Cei doi prieteni, Doru și Ionel, vor fi interpretați de Alexandru Papadopol („Marfa și banii”, „Acasă la tata”, „Occident”) și Cristian Bota („Un pas în urma serafimilor”, „Karmasutra”, „Poarta Albă”).

Pentru Alexandru Papadopol, „Bani negri..” este prima producție HBO în care va juca, însă nu prima comedie dramă, având în portofoliu filme precum „Două lozuri”, „București Non-stop” și „Love Building”.

Cristian Bota a regizat scurtmetrajul „Karmasutra” și a avut un rol important în filmul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu. „Bani negri…” este cea de-a doua colaborare a celor doi.

Cunoscuta actriță Medeea Marinescu interpretează rolul principal feminin, Evelina, în noul serial. Medeea a avut roluri importante în producții românești de teatru și film, dar și în producții de anvergură internațională, precum „Je vous trouve tres beau” / „Vă găsesc fermecător”.

Actorii din distribuție serialului „Bani negri…” sunt: Gavril Pătru („Despre oameni și melci”, „Charleston”, „Coborâm la prima”), Valeriu Andriuță („Occident”, „Afacerea Est”, „Breaking News”, „Donbass”), Adriana Irimescu („În familie”, „La urgență”, „Tinerețe fără tinerețe”), Maruca Băiașu, Mălina Manovici, Iulia Dinu, Voica Oltean („Breaking News”) și alții.

Filmul de debut al lui Daniel Sandu, „Un pas in urma serafimilor” (2017) a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo și a câștigat 8 dintre ele, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cel mai bun regizor. Daniel Sandu este unul dintre scenariștii serialului „Hackerville” produs de HBO Europe.

Directorul de image al serialului este George Dăscălescu, cu care regizorul Daniel Sandu a colaborat la filmul „Un pas în urma serafimilor”.

În Europa, HBO oferă programe abonaților prin intermediul a cinci servicii care acoperă 21 de țări. În Europa Centrală HBO emite în Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia & Herțegovina și Moldova.

HBO Europe produce conținut original local în Europa Centrală din 2010, iar din 2016 și-a extins activitatea de producție în Scandinavia și Spania.

Printre următoarele producții HBO Europe se numără: „Umbre III” (România), „Wataha III” (Polonia), „Patria” (Spania), „Foodie Love” (Spania), „30 Coins” (Spania), „Gösta” (Suedia), „The Sleepers” (Republica Cehă), „The Pioneer” (Spania), „Beforeigners” (Norvegia), „Beartown” (Suedia) și „Whatever” (Spania).