Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: „Încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor”

Suma totală prevăzută în bugetul de stat pentru investiţii este de 62 de miliarde de lei în acest an, fiind în creştere cu 8,2 miliarde de lei faţă de anul 2020, adică în jur de 15%, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, menţionând că se încearcă „un nou record în privinţa investiţiilor", informează Agerpres.
alexandru nazare

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor Publice: „Este vorba de o creştere record a investiţiilor. Suma totală în buget pentru investiţii este de 62 de miliarde de lei. Este o creştere cu 8,2 miliarde de lei faţă de anul 2020, adică în jur de 15%. Evident, încercăm în acest an un nou record în privinţa investiţiilor, suma de anul trecut fiind şi ea tot un record. Mă încurajează faptul că datele de pe trimestrul I confirmă o creştere a investiţiilor comparat cu trimestrul I anul trecut. Vorbim de 2 miliarde şi jumătate în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi în structură, ceea ce estimam la începutul anului, adică 54% din investiţii fiind fonduri europene se confirmă”, conform Agerpres.

Ministrul a precizat că este importantă contribuţia marilor proiecte şi absorbţia fondurilor europene. În privinţa absorbţiei fondurilor europene, rolul ministerelor care le gestionează este foarte important, precum şi rolul companiilor care implementează fonduri europene.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii