FacebookTwitterLinkedIn

Propunerea Comitetului de Direcție a fost făcută în urmă unui proces de recrutare și selecție complex, care a avut în vedere calitățile manageriale și experiență națională și internațională în domeniu, atribute absolut necesare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale UNSAR: dezvoltarea industriei de asigurări din țară noastră și recâștigarea încrederii clienților.

Alexandru Ciuncan, noul Director General al UNSAR: „Mă alătur UNSAR având convingerea și încrederea că această industrie are de jucat un rol important în dezvoltarea economică și socială a României, contribuind la creșterea nivelului de bunăstare al cetățenilor săi. Sunt bucuros să pot pune în valoare, din această nouă poziție, experiență pe care am acumulat-o în instituțiile europene”.

Cu o experiență de 17 ani în industria asigurărilor din România și din Europa Centrală și de Est, Alexandru Ciuncan vine după cinci ani petrecuți în calitate de membru al celor două grupuri consultative ale EIOPA – Autoritatea Europeană în Asigurări și Pensii Ocupaționale, în calitate de expert în protecția consumatorului și market conduct. El are, de asemenea, experiență în jurnalismul financiar, comunicare și business development în cadrul companiei XPRIMM și al APPA-Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor.

Absolvent al Academiei de Studii Economice București, Alexandru este dețînătorul unui Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, Marea Britanie) și este, totodată, licențiat PMP-Project Management Professional și ACP-Agile Certified Professional Diplomă (Project Management Institute, SUA).

Adrian Marin, președintele UNSAR, a declarat: „Doresc să profit de această ocazie pentru a mulțumi Soranei Mantho pentru activitatea desfășurată până în acest moment. Îi urăm mult succes pe viitor în proiectele sale personale”. Venirea lui Alexandru pe această poziție marchează o nouă etapă în evoluția Uniunii și creează premise favorabile pentru dezvoltarea industriei de profil din România”, a declarat Președintele UNSAR, precizând că „din punct de vedere instituțional, UNSAR este acum o organizație stabilă și mai puternică, cu proiecte pe măsură, în beneficiul pieței și al clienților noștri, în spiritul legislației europene”.

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei asigurărilor pe plan intern și internațional.