Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Alexandrion mizează pe export: până în 2016 vrea să ajungă pe piața din Statele Unite

Nawaf Salameh,fondator și președinte al Distileriilor Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din România, a spus că exportul va fi o componentă importantă a businessului companiei.
Nawaf Salameh

”Exportul este de până în 5% din afaceri. Cele mai mari pieţe sunt Spania, Italia. Exportul nostru va fi unul strategic, nu haotic. Aş vrea să acoperim toată Europa, dar şi America Latina. Dacă nu anul acesta, la anul sigur intrăm pe piaţa din SUA”, a explicat Nawaf Salameh.

De aceea, președintele Distileriilor Alexandrion a spus că va crea un departament de export, în care vor lucra cinci oameni plus un șef de echipă. În plus, fiecare persoană se va ocupa de 10-15 țări.

Omul de afaceri român, de origine siriană, a mai explicat că a creat, la fabrica din Pleașa, județul Prahova, infrastructura necesară pentru dublarea capacității de producție, pentru a fi pregătit dacă situația o va cere. Nawaf Salameh a investit în această fabrică de la fondarea sa și până în prezent 40 de milioane de euro, reprezentând unitatea de producţie, o cramă, dar şi zona de procesare a fructelor pentru rachiuri. În plus, președintele Alexandrion spune că 20% din cifra de afaceri brută este reinvestită anual. Compania are 300 de angajați.

Anul acesta marchează și rebranduirea Alexandrion Grup sub numele de Distileriile Alexandrion, care are un portofoliu de 10 branduri produse în România, la Pleașa, în județul Prahova.

Distileriile se întind pe o suprafață de 200.000 mp și beneficiază de tehnologii moderne tehnologii: distilerii multifunctionale (pentru vin, fructe si cereale),  cramă subterană cu o capacitate de 3.000 butoaie și  secție de îmbuteliere de 10.000 mp.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii