Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Alexandrion Grup România, cifră de afaceri cu 24% mai mare în primul semestru al anului

Producătorul de băuturi spirtoase Alexandrion Grup România a încheiat primele şase luni ale acestui an cu o cifră de afaceri de 30,7 milioane de euro (brut) şi 10,6 milioane de euro (net), în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează compania.
nawaf salameh

În ceea ce priveşte profitul net înregistrat de companie, creşterea raportată a fost de 138% faţă de perioada similară a anului trecut, cifra aferentă primului semestru fiind de aproape un milion de euro.

„Reuşim acum să creştem printr-o prezenţă bine punctată în cât mai multe locaţii, atât din horeca, cât şi din comerţul tradiţional şi modern. Acest lucru se face în paralel cu extinderea portofoliului de produse”, a declarat Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Grup România. Și investițiile au fost pe măsură în primele șase luni, acestea ridicându-se la aproximativ 3,3 milioane de euro.

Exportul reprezintă 5% din vânzările totale ale companiei, iar consolidarea prezenței pe piețele externe, o prioritate. Europa este principala destinaţie de export, însă obiectivele de creştere implică şi Asia şi America, două dintre cele mai mari pieţe de desfacere pentru producătorii din întreaga lume. „Produsele noastre deja se găsesc în China şi ne-am bucurat să vedem că au fost foarte bine primite de consumatorii de acolo. Este un semnal bun şi foarte încurajator, mai ales în condiţiile în care vorbim despre pieţe atât de diferite ca specific şi comportament de consum faţă de cele europene”, a mai precizează Nawaf Salameh.

CITEȘTE ȘI

Alexandrion Grup România, afaceri de peste 58 de milioane de euro în 2014

Alexandrion mizează pe export: până în 2016 vrea să ajungă pe piața din Statele Unite

Ce tipuri de băuturi spirtoase preferă regiunile istorice

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii