Cautare
, Staff

Bunuri de consum |
|

Alexandrion Group investește 100 de milioane de dolari în prima sa distilerie din SUA

Grupul Alexandrion a încheiat un acord cu statul New York, pentru deschiderea primei distilerii din Statele Unite ale Americii, în regiunea Mid-Hudson, Comitatul Putnam, distileri în care va investi în total aproximativ 100 de milioane de dolari.
Nawaf Salameh, Chairman Alexandrion Group

În prima etapă, Alexandrion va investi peste 40 de milioane de dolari pentru a transforma o clădire existentă într-o distilerie de 11.000 metri pătrați, cu un centru pentru turiști și săli de degustare.

Proiectul, care va dezvoltat de parcursul a cinci ani, va crea 102 noi locuri de muncă în New York și alte state.

După finalizarea construcției, în anul 2020, noua distilerie va produce băuturi spirtoase premium, adaptate pieței din SUA, cum ar fi whisky, bourbon, gin, brandy și vodcă. Aceste produse vor fi distribuite în SUA, dar vor fi exportate și în cele 50 de țări din portofoliul existent.

Suntem încântați să colaborăm cu autoritățile locale într-un proiect atât amplu care va introduce Grupul Alexandrion pe piața americană. (…) Această investiție este o mișcare strategică care ne va permite să fim prezenți în Statele Unite și să folosim această poziție ca punct de plecare pentru exporturi în restul lumii. Suntem convinși că acest parteneriat va avea succes, cu beneficii importante, atât pentru Grupul Alexandrion, cât și pentru comunitatea locală din statul New York”, a declarat Nawaf Salameh, Chairman al Alexandrion Group.

Compania a anunțat pentru prima dată intenția de a dezvolta distileria în SUA în iulie 2017. De atunci, Empire State Development (ESD), agenția de dezvoltare economică din New York, a colaborat îndeaproape cu Grupul Alexandrion pentru implementarea proiectului, oferind companiei facilități fiscale în valoare de 2,7 milioane dolari, prin intermediul Excelsior Jobs Program, un proiect local care încurajează companiile să se extindă sau să își mute afacerile în New York.

Hudson Valley se dezvoltă rapid în capitala națională a producției de băuturi spirtoase, având toate ingredientele necesare pentru a sprijini producătorii de toate dimensiunile – resurse naturale din abundență, forță de muncă calificată și turiști din întreaga lume. Urăm un bun venit călduros Grupului Alexandrion în Hudson Valley, pentru a-și construi prima distilerie americană, și așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea sa în regiune”, a declarat Howard Zemsky, președinte, CEO și comisar al ESD.

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția de băuturi alcoolice din România, fiind format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piață, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti și produse internaționale.

Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Alexandrion 100, ediție specială dedicată Centenarului, vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000. De asemenea, Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000.        

Empire State Development este agenția principală de dezvoltare economică din New York, misiunea acesteia fiind promovarea unei economii viguroase și în creștere, încurajarea creării de noi locuri de muncă și a oportunităților economice, creșterea veniturilor statului și a municipiilor sale și atingerea unei economii locale stabile și diversificate. Prin intermediul împrumuturilor, a granturilor, a creditelor fiscale și a altor forme de asistență financiară, ESD se străduiește să sporească investițiile private și creșterea economică pentru a stimula crearea de locuri de muncă și pentru a sprijini comunitățile prospere din statul New York. ESD este, de asemenea, principala agenție administrativă care supraveghează Consiliile de dezvoltare economică regională ale Guvernatorului Cuomo și promovarea conceptului „I LOVE NEW YORK”, brandul turistic iconic al statului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii