Cautare
, Contributor

Proiecte speciale |
|

Alexandra Olteanu, studentul român al anului în Europa

alexandra_olteanu.jpg
Alexandra Olteanu, masterand în cadrul Școlii Politehnice Federale de la Lausanne și a Universității Naționale din Singapore, a câștigat premiul pentru studentul anului în Europa, nivel universitar în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) 2013.

“Mi‐a plăcut întotdeauna diversitatea: am mers în stagii şi la concursuri în străinătate, am lucrat ca programator la Microsoft, întâi in Canada, apoi în Statele Unite. Lucrul într‐o firmă mare m‐a ajutat să definesc direcția ulterioară de studiu, motiv pentru care am început un masterat în informatică la École Polytechnique Fédérale de Lausanne, în Elveția”, spune Alexandra.

Cine a fost câștigătorul marelui premiu?

Alexandra nu a putut fi prezentă în cadrul ceremoniei de premiere desfășurate la Palatul Parlamentului în data de 8 ianuarie, ea fiind acceptată să își dezvolte lucrarea de masterat la Universitatea din Singapore.

Vedeți aici mesajul transmis de Alexandra în cadrul galei LSRS.


 

“Aici îmi dau seama cu bucurie că, atât în industrie, cât și în mediul academic, românii sunt foarte bine văzuți pentru inteligența și pasiunea lor. În calitate de șefă de promoție și ambasador al bursei Google Anita Borg, păstrez cu mândrie dorința de a fi unul din exemple pozitive românești de pretutindeni”, mai spune ea.

Ce își doresc studenții români din străinătate?

Un număr de 50 de finaliști au fost înscriși pe listele Ligii, jiurul format dintr-o serie de personalități pentru medicul Raed Arafat, actorul George Ivașcu sau Sandra Pralong alegând doar nouă premianți.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii