Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Alexander Adamescu despre moartea tatălui său: „A crezut până la capăt în dreptate. Era convins că va fi achitat, căci nu putea să conceapă că într-un stat de drept poate fi condamnat fără probe”

Alexander Adamescu, fiul miliardarului care a încetat din viață astăzi - Dan Adamescu, a trimis o scrisoare deschisă prin care anunță că „va lupta până la capăt pentru a face cunoscut câtă nedreptate i s-a facut (n.r. lui Dan Adamescu) de catre un stat opresiv, care confundă dreptatea cu interese oculte”.
 aboneaza-te
Alexander Adamescu

Alexander Adamnescu susține că tatăl său a fost condamnat în urma unui proces care s-a bazat pe mărturii false și că ultimele luni din viață și le-a petrecut intubat, în comă indusă.

„Condamnat pe 5 Iun’14 în urma unui proces care s-a bazat pe marturii false, a fost incarcerat consecutiv în 3 penitenciare, unde starea de sănătate i s-a agravat continuu. Spitalizat în ultimele luni de viață – pe care și le-a petrecut intubat și în comă semindusă – cele 15 afecțiuni de care suferea i-au slăbit constant corpul, lovitura fatală fiindu-i dată de bacteria patogenă stafilococul auriu, cu care a fost contaminat în condițiile inumane din inchisoare”, a transmis acesta.

„A crezut până la capăt în dreptate. Era convins că va fi achitat, căci nu putea să conceapă că într-un stat de drept poate fi condamnat fără probe. Din păcate a murit pierzându-şi încrederea în România şi pofta de viaţă. A fost părăsit de soţia iubită în cele mai grele momente, dovedind astfel că a fost ahtiată strict după banii lui. Compania pe care a crescut-o timp de 15 ani, Astra Asigurări, i-a fost falimentată de oameni care l-au acuzat apoi de consecinţele acţiunilor lor. Azi toate firmele lui sunt pe cale să fie naţionalizate în urma acestor nedreptăţi. Iar eu pus pe lista neagră. A fost prea mult chiar şi pentru luptătorul Dan Adamescu! Acesta este adevărul despre tatăl meu. Mulţi au ales să-l judece fără să-i cunoască situaţia şi fără să-l cunoască cu adevărat. A fost un om demn, căruia nu-i făcea plăcere să iasă în faţă, preferând să îşi vadă de treabă. Nu s-a apărat public la fiecare acuzaţie primită. A creat mii de locuri de muncă şi a format profesionişti, care ştiu că şi azi îi poartă recunoştinţă. A fost un om pentru care numai gradul de inteligenţă şi volumul de muncă au dat măsura succesului său. Nimeni şi nimic altceva! Iar eu voi lupta până la capăt pentru a face cunoscut câtă nedreptate i s-a făcut de către un stat opresiv, care confundă dreptatea cu interese oculte şi care a ales să condamne unul dintre puţinii oameni de afaceri autentici.Să-ţi fie ţărână uşoară, tată!”, a transmis Alexander Adamescu.

Avocatul lui Dan Adamescu, Cătălin Breazu, a declarat, pentru Mediafax, că trupul neînsufleţit va fi dus marţi la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru autopsie.

“Cauza medicală exactă o vor stabili cei de la INML, dar ca afecţiuni ştiu că în ultima lună a fost inconştient din cauza unei insuficienţe multiple de organe, cauzată de o septicemie generalizată, care a fost cauzată de o bacterie despre care surse medicale ar fi zis că ar fi contactat-o în penitenciar. Noaptea trecută, după o suferinţă îndelungată, i-a cedat inima. În ultima lună a avut şi afecţiuni cardiace, istoric cardiac, diabetic. Avea vreo 15 afecţiuni. În cursul zilei de azi va fi dus la INML pentru autopsie”, a declarat Cătălin Breazu pentru Mediafax.

Alexander Adamescu a fost eliberat pe cauțiune și se află în liberate la Londra, până la soluționarea cererii de extrădare emise pe numele său. La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis anul trecut, în luna mai, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii