Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

Alegeri SUA (sondaj): Joe Biden deține un avans important față de președintele Donald Trump

Un sondaj efectuat de Reuters/Ipsos îl plasează pe candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, Joe Biden cu mult în față președintelui Donald Trump.
shutterstock_1405653386

Conform datelor sondajului, Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, iar Donald Trump cu 41%, informează Mediafax. Statisticile mai relevă faptul că popularitatea lui Joseph Biden a crescut cu 1%-2% în ultimele săptămâni.

Cu o lună înaintea scrutinului prezidenţial, este aproape sigur că Joe Biden va obţine majoritatea voturilor la nivel naţional, însă, pentru câştigarea scrutinului, un candidat trebuie să aibă majoritate în Colegiul electoral federal, iar sondajele statale arată că Donald Trump este aproape la fel de popular ca Joe Biden în statele decisive pentru scrutin.

Sondajul mai arată că în contextul pandemiei, 67% dintre alegători vor anularea mitingurilor electorale, iar 59% cred că dezbaterile electorale în campania prezidenţială ar trebui amânate până când Donald Trump se va vindeca de coronavirus.

Președintele Donald Trump este infectat cu noul coronavirus și se află internat în Centrul medical militar Walter Reed.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat online, în perioada 2-3 octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.005 adulţi, la nivel naţional.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii