Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Alegeri prezidențiale în SUA: Joe Biden sau Dolnald Trump?

Procesul de vot pentru alegerea celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii s-a încheiat, notează Agerpres. Americanii au avut de ales între preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, care aspiră la al doilea mandat, şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.
casaalba-1440057835

După închiderea urnelor, anunţarea câştigătorului ar putea dura câteva zile.

La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat anticipat din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că o întârziere în numărarea tuturor voturilor este foarte probabilă, notează Agerpres.

Donald Trump, a câştigat marţi în Ohio, unul din cele mai disputate state în alegerile din SUA, conform previziunilor posturilor de televiziune Fox şi NBC News, preluate de AFP şi Reuters. Victoria îi aduce preşedintelui 18 electori.

În Carolina de Nord, Trump are 50,1%, iar Biden 48,7%, după numărarea a 95% din voturi.

În Texas, un bastion conservator unde cursa a devenit în mod surprinzător una strânsă, preşedintele conduce cu 52,1% faţă de 46,5% pentru Biden, după numărarea a 88% din voturi.

Conform ultimelor proiecţii realizate de CNN, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va câştiga alegerile prezidenţiale în statul Idaho, care are 4 voturi electorale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii