Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Alegeri prezidențiale în SUA: Cursă strânsă între Trump și Biden

Republicanul Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden rămân prinşi într-o cursă strânsă pentru preşedinţia Statelor Unite, în timp ce americanii, dar şi o mare parte a lumii, aşteaptă rezultatele alegerilor din câteva state-cheie, notează Agerpres, conform dpa.
casaalba-1440057835

Ambii candidaţi încearcă să obţină cel puţin 270 din cele 538 de voturi din Colegiul Electoral acordate de state. Biden păstrează un uşor avans de 238 de voturi faţă de 213 ale lui Trump, potrivit Fox News, fostul vicepreşedinte dominând fiefurile liberale de pe coastele de est şi vest ale Americii, notează Agerpres.

Speranţele democraţilor că noaptea alegerilor va consemna o victorie rapidă şi zdrobitoare pentru Biden s-au evaporat în scurt timp. În pofida unei pandemii care a ucis peste 230.000 de americani, o economie în suferinţă şi o politică externă haotică, stilul pugilistic de guvernare al lui Trump şi sloganul său „Make America Great Again” au găsit ecou în mari regiuni din ţară.

Preşedintele Donald Trump a susţinut o alocuţiune la Casa Albă, revendicând victoria în state precum Georgia, Ohio, Texas, Carolina de Nord şi Wisconsin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii