FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit datelor centralizate de BEC până la ora 7,00, Klaus Iohannis a primit 6.126.024 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 5.081.479 persoane, mai transmite Agerpres.

Printre județele care înregistrează întârzieri în raportarea datelor se află Olt (57,40%) și Constanța (57,60%).

De asemenea, au fost centralizate datele din 276 secții de votare din străinătate, reprezentând 93,87% din total.

,,Tocmai am auzit rezultatele cvasi-finale. Dragi români, cu peste 6,2 milioane de voturi m-aţi ales preşedinte al României. Vă mulţumesc. Mulţumesc tuturor celor care au ieşit ieri la vot, o prezenţă fenomenală, peste 64%, este cea mai plăcută surpriză din aceste alegeri”, a declarat Klaus Iohannisluni, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Mediafax.

De asemenea, Iohanis a mai declarat că Guvernul trebuie să analizeze organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora şi să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe care cei responsabili.

“Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme de pe post pe toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot”, a mai spus Iohannis.

Mii de oameni au ieşit în stradă duminică seara, în toată ţara, în semn de solidaritate faţă de românii care votau în diaspora în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Mitinguri au avut loc în Sibiu, Cluj, Iaşi, Timişoara, Oradea, Braşov, Târgu Mureş, Craiova şi Bucureşti, mai scrie Mediafax.